søndag den 28. februar 2010

Produktiv vinterferie

Efter at have vendt og drejet mine to stykker stof, og målt og regnet, er det lykkedes at få lavet 4 strikke/hæklehuse; 
  • En til almindelige strikkepinde (som jeg helst ikke strikker med mere De er alt for lange, og ødelægger mine skuldre)
  • En til rundpinde, som jeg synes blev lidt genial; 3 rum på ca. 13 cm, og pindene inddelt i længde 
  • En til strømpepinde og 
  • En til hæklenåle


Udenpå har jeg syet en lomme til småting som pindemåler, stor sikkerhedsnål og en lomme til mine maskemarkører.
Hvor er det skønt når tingene lykkes og jeg nyder at have fået mere styr på mine redskaber, som indtil nu har ligget hulter til bulter i poser.



Jeg har syet stropper i svampestoffet, og mangler nu bare at vinde Karens knap-montagesæt... så er de helt klar!

Jeg er også kommet et stykke videre med mit mosaikhalstørklæde. Jeg er i gang med sidste nøgle og håber det bliver langt nok, og at der er garn til at lave en kant rundt om.

fredag den 26. februar 2010

Fest-give away hos Karen med 5 gevinster

De 5 Gevister er:



1 lille hjemmebagt kransekage eller stænger (sendes frosne) eller


7 hæklede flag på ranke eller metalbøjler eller


3 af mine hæklede armbånd (efter eget farvevalg) eller


3 hæklede svampe eller


1 knappe-betrække-sæt m. 5 små knapper og et par stofstumper der egner sig til knapper.


Ikke fordi jeg har lyst til at reklamere... så er min chance jo mindre....

Mon Hendes Verden blogger...???

Jeg blev nødt til at købe Hendes Verden, efter at have set Mette b´s fantastiske resultat af et par hæklede dukkesko. Jeg synes nu Mettes var finere end bladets, og havde nok ikke selv fået øje på skoene, hvis det ikke var for hende. Nu er det ikke fordi jeg har nogen at lave sko, eller andet dukketøj til, men de var jo så søde...
Og da jeg så så bladet kom jeg til at tænke på om de mon er inde på "vores" blogsider, eller i det mindste "Stof og stils", for de har rigtig mange ideer fra "vores" sider... Se selv:

tirsdag den 23. februar 2010

Økologiske cremer

Jeg har fået nogle lækre cremer med posten! Jeg var ved at løbe tør for ansigtcremer, og gik på jagt på nettet, for at se om jeg kunne finde nogen paraben-frie, som ikke koster en formue. Jeg synes det er svært at finde "cremen". Jeg har prøvet Laveras, men synes ikke den er drøj nok. I weekenden faldt jeg over denne, næsten nye side, med økologisk og Fair Trade hudpleje- og makeupprodukter: Ameliah.dk

 
Jeg glæder mig til at prøve det. Der er hurtig ekspedition og gode forklaringer med om, hvordan cremerne er lavet og hvor de kommer fra. Olien er en krops og ansigtsolie og kan anvendes som makeupfjerner. Hun sendte også et par prøver med på økologisk the. Uhm:-)


I det kreative hjørne

Jeg har begivet mig ud i mere eller mere ukendt land i dag, inspireret af jeres blogsider. Jeg har været i min datters skattekiste med perler og lavet maskemarkører, inspireret af Unikarina.

Jeg har brug for dem til mit mosaikhalstørklæde, hvor jeg indtil nu har klaret mig med et par sikkerhedsnåle fordi jeg ikke lige havde fået købt nogen, og fandt så ideen til disse hjemmelavede. De blev ret søde, synes jeg. Halstørklædet skrider stille fremad, "forstyrret" af ferierende børn, svømmehal, romaner, kagebagning og anden feriehygge!! 
Nu er jeg gået i gang med et strikkepindeetui, inspireret af et Karen som havde fået et lavet af Dandylion.

  

Jeg skal sy dem af Karens stoffer med print (bl.a. af min farfars prædiken, breve og reklamer) og svampene. Gad vide om jeg kan finde ud af det... Det er ikke ret tit jeg syr. Har stort set ikke gjort det siden børnene var små...

fredag den 19. februar 2010


Jeg har været på to-dages kursus med alle mine kolleger på Gram Slot.
Meget charmerende og enkel indretning med historiens vingesus i baggrunden. Det var spændende at høre om slottets historie, og vi fik en fin rundvisning rundt i slottets gemakker, og kælder ikke mindst. 
Lækker økologisk mad, og vi fik lov at smage Ørbæk Bryggeris økologiske sodavande i søde små flasker, med kildevand fra Ørbæk kilde. Det var godt at være samlet med alle kolleger til mest alvor, men også hygge.

søndag den 14. februar 2010

Stof i lange baner

Jeg kunne dog gå en størrelse ned i flyttekasse!!!! Det var stort...  Jeg beklager den dårlige billedkvalitet, men de to nederste billeder viser et lille udpluk af mine blonder...

Jeg fandt også en lille juledug i stoftryk. Er den ikke blevet in igen...???




Bånd i metervis. Især de tre i midten, som er vældig søde i lyseblå og lyserøde, og vist fra min barndom, hvor min mor syede meget tøj, især til os piger.









                                

Og så min fine hæklede krave, en gammel håndbrodet kjole som jeg aldrig kommer til at gå i, men som jeg jo ikke bare kan give væk, og den håndbroderede løber, som er fyldt med rustpletter (og kan de gå af???? Er der nogen der har et godt råd???).
Kender I problemet. Min veninde gør i hvert fald! 
Det blev ikke bedre af at få hende på besøg... :-)

onsdag den 10. februar 2010

Projekt halstørklæde

Juhuu!!! Inge havde flere nøgler, og vi blev enige om tre ialt.  Nu skal der strikkes! Det er godt nok spændende! Er  nået til 2 firkanter i en... må selv regne den ud, for opskriften mangler forklaringen og passer ikke helt overens med tegningen... Eller også er det mig...
Men det er ikke til at regne ud, hvordan det kommer  til at se ud. Der er flere overraskelser. Jeg havde f.eks. ikke regnet med at der pludselig dukkede en grå op.



søndag den 7. februar 2010

Jeg kunne altså ikke nøjes med at sidde og ae mit nye garn som Charlotte... Men i stedet for handsker, måtte jeg lige prøve om jeg kunne finde ud af at strikke halstørklædet. Nu har jeg strikket første modul, og det var en sjov udfordring.
Jeg må vist forbi Inge "Strikkefe" for at sikre mig at jeg kan få garn nok til et helt tørklæde inden jeg strikker videre.

lørdag den 6. februar 2010

Lørdag med pudesyning og blog-strikke-træf

 
Min datter har fået ny seng og sengetæppe, så der måtte selvfølgelig også nye puder til. Vi fandt det hele i Stof og Stil, på "bare" 2 timer torsdag eftermiddag .... Det var ikke nemt at beslutte sig, og der kom mange ruller stof på bordet før beslutningen kunne tages. Forskellige stoffer i lilla nuancer. Jeg synes resultatet blev rigtig godt, og datteren er også rigtig tilfreds. Så formiddagen i dag blev brugt til at få dem syet :-)


Eftermiddagen blev brugt hos "Strikkefeen" i Svendborg med blogtræf. Det var bare rigtig hyggeligt!! Vi var 8 "kvinder" fra Svendborg og omegn, ja, nogle helt fra Ærø. Inge "Strikkefe" havde en lille godtepose til os alle med det smukkeste garn fra Noro og opskrift på handsker!!!! Lige hvad jeg trænger til på de kolde ture til Odense! Men det frister også lidt at afprøve om det kunne bruges til halstørklædet jeg længe har drømt om, men som jeg ikke kan få garn til. Nu må vi se hvad det ender med...
Og Sonnie og Lene havde sørget for lækker mad og kage. Håber vi får opskriften på den lækre lakseroulade, som Sonnies mand havde lavet til os!
Der blev delt ivrigt ud af ideer og links til gode sider, og så var der også en del "russisk" fra "strikkenørderne", navne jeg aldrig har hørt før...
Et godt link, tror jeg nok er "på pinden", som har en oversættelse af engelske strikkeudtryk, så der er en chance for at jeg herefter vil kunne forstå nogen af de gode opskrifter der er på "Ravelry".
Tak for en rigtig hyggelig dag til alle deltagere!

tirsdag den 2. februar 2010

Mystisk pakke med posten

På denne kyndelmissedag, hvor sneen næsten har lukket os helt inde, kom der en mystisk pakke med posten...


Den var adresseret til mig, men jeg kendte ikke afsenderen og havde ikke bestilt noget.
Da jeg fik den åbnet var den fuld af disse "Vanish! produkter som et plaster på såret...


Jeg fik for kort tid siden ødelagt 2 lyse bluser ved at anvende vanish forvask-spray på nogle pletter, som resulterede i store lyserøde plamager...!!! Og de var ikke de første...
Det var jeg selvfølgelig godt ærgerlig over og sendte Vanish en brokke-mail.
Så jeg, som ellers er modstander af alle de "giftstoffer" vi bruger i vores rengøring er nu den "lykkelige" ejer af frisklufts-spray, uldvask og lignende....
Rigtig god hyggedag til jer!
Min datter har bagt banankage, som er vores yndlings her i huset; nem og supergod (Karolines med ekstra bananer) og så drak vi varm cacao til!! MUMS
Som I kan se, kan den hurtigt få ben at gå på....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...